keskiviikko 3. syyskuuta 2008

Kasvihuone asukaspysäköintitunnuksella

Halpaa tonttimaata Helsingin keskustassa, 15m2 palsta vuokralle vain hintaan 36 Eur/vuosi.

Toki jokainen katsoo asiaa omasta näkökulmastaan, niin autoilijat, kuin autottomatkin. En lukeudu mielestäni autonvihaajiin, viherfasisteihin, talonvaltaajiin tms. Ymmärrän täysin, että monille auto on välttämätön ja sitä halutaan säilyttää kodin lähellä ja maksamatta älyttömyyksiä.

Siitä huolimatta olen ajatellut tehdä julman teon ja lunastaa yhden asukaspysäköintipalstan muuhun käyttöön. Ostan vanhan pakettiauton tai pick-upin ja rakennan sen päälle kasvihuoneen, jotta saan minäkin hyötyä tuosta kantakaupunkilaisille myönnetystä oikeudesta lähes ilmaiseen vuokratonttiin. Viljelyspalstoistahan on Helsingissä huutava pula.

Kerrottuani ideasta muutamille tahoille olen saanut paljon positiivista palautetta ja lisäideoita. Tämän blogin kautta tiedotan hankkeen edistymisestä tai edistymättömyydestä, mutta ennen kaikkea etsin ihmisiä, jotka haluavat tukea hanketta ideoimalla tai konkreettisesti osallistumalla kasvihuoneauton hankintaan ja tuunailuun.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä idea! Mutta missähän saa noin halvalla parkkipaikan? Itse en ole auton orja mutta tutulla on oma autopaikka kadunvarressa Ruoholahdessa joka maksaa muutama kymppi kuukaudessa. Sekin on suhteellisen halpaa, autohan kustantaa keskimäärin noin 2000€ vuodessa kaikkine kuluineen ilman polttoainekuluja. Paikan voisi myös lunastaa tilataideteoksille tai harrastusvälineille.

Martti Tulenheimo kirjoitti...

Tuostahan niitä saa, suoraan ikkunan alta. Maksavat 36 euroa vuodessa.

Halvempaa kuin vesi, jolla kasveja kastellaan. Helsinkiläisen vesilasku on noin 130 euroa vuodessa.